Stránky

čtvrtek 18. července 2013

Dvoubarevné krémové růže

Upekla jsem si dort a měla jsem k tomu hned dva důvody. Za prvé jsem měla narozeniny a přišla na mě nějaká krize - připadala jsem si stará na dorty se Spongebob, Betty Boop nebo Hello Kitty, které každoročně dostávám. 


A za druhé, po mém pokusu přejít na stravu RAW mi nebylo moc dobře a potřebovala jsem sníst minimálně jednu pizzu, těstoviny, kozí sýr, DORT, vypít dva hrnky kávy a půl litru piva (vše najednou). Nemůžu moc rozvádět, co je to RAW, protože by se na mě maminka s babičkou naštvaly a mohla bych příště dostat k narozeninám třeba salám. Ale pro vaši představu, toto je RAW snídaně, podávaná stylově ve sklenici od piva.



Dort už je okoukaný - recept najdete zde, ale chci se s vámi podělit o návod, jak vytvořit dvoubarevnou krémovou růži:


1. Návod a ingredience na buttercream můžete najít zde

2. Budeme potřebovat dva různobarevné buttercream, jednoho pouze malé množství, cukrářský sáček, zdobící špičku 1M od Wilton, cukrářskou špachtli (zednická se do sáčku nevejde:-) a něco k ozdobení.



3. Do cukrářského sáčku vložíme zdobící špičku a lehce ho "ušpiníme" (samožrejmě uvnitř:-) růžovým krémem.

4. Mezi "ušpiněné" štěny sáčku vložíme žlutý buttercream tak, aby se barvy nesmíchaly.

5. Promasírujeme velmi opartně mezi dlaněmi, aby se krém trochu zahřál a ztratily se vzduchové bubliny.

6. Sáček sevřeme pevně mezi palcem a dlaní a držíme ho vždy svisle. Na vytvoření růže je potřeba vytlačit trochu větší množství krému doprostřed a poté vytvořit spirálu směrem ven.
 

 Trochu kýče na závěr ^_^

Pokud se vám můj příspěvek líbil a byl vám užitečný, máte-li nějaký dotaz nebo je-li v příspěvku něco špatně, napište mi komentář.

Chcete-li se dozvědět o nových příspěvcích jako první, dejte mi like zde.

Mějte se hezky ^_^

5 komentářů: