Stránky

čtvrtek 22. listopadu 2012

Plněné těstoviny


Toto je asi můj poslední příspěvek zde na blogu…

V pátek jsem totiž byla poprvé na módní přehlídce a byl to takový úspěch, že očekávám, že mi v nebližší době zavolají z Victoria´s Secret, odstěhuji se do Ameriky a nebudu už mít na takové blbosti čas.

Zavolali mi z jedné agentury, že prý pořádají přehlídku módních blogerů. To mě zaujalo a ráda jsem nabídku za ne moc peněz přijala, protože vím, že mi blogeři máme obecně velmi vytříbený vkus a zajímavé nápady:).

Detaily jsem se dozvěděla až později... vše se odehrávalo v obchodním centru a akce se zúčastnily jen ty nejlevnější značky (ano, ty samé jako v Čechách). Nalíčit a učesat jsme se měly samy. Strávila jsem u toho s velkou nevolí dvě hodiny a pořadatelka se mně pak překvapeně ptala, jestli jsme náhodou neměly dorazit nalíčené... nechápu.

Blogerky, které nás měly obléci, nám nechaly oblečení v taškách a oblékaly jsme se v zákulisí samy (tak jak nás napadlo). Vyšla jsem pak na molo a moje blogerka zbledla a vrhla na mě vražedný pohled... nechápu podruhé.

Když jsem vyrazila ve večerním outfitu na nekonečných a nekonečně nepohodlných podpatcích, bylo mi najednou líto těch divaček, které vypadaly, že k nám vzhlíží, jako k něčemu nedosažitelnému (jak by taky ne – super vlasy, super make-up, super ohoz:), tak jsem si ze solidarity k nim zvrtla kotník. Moje blogerka pak se mnou už nemluvila... nechápu potřetí.

Ještě než odletím, rozhodla jsem se zorganizovat také jednu přehlídku. Za modelky půjdou blogerky, které se zúčastnily výše jmenované akce. Některé půjdou převlečené za dort, lízátko, další za piškot s tetováním, jednu mám vyhlédnutou na cupcake a také bych ráda oblékla někoho jako čerstvou plněnou těstovinu. Tady máte recept:-)

Můžete použít speciální strojek na těstoviny, ale není to potřeba, spíš jen trochu ulehčí práci. Já ho mám a jak jsem k němu přišla, vám povím jindy.


Na těsto budete potřebovat:
  • na každých cca 100 g hladké mouky 1 vejce (těsto nesmí lepit)
  • těstoviny můžete obarvit a ochutit pestem, barvivem, sušenými nebo čerstvými bylinkami…

Náplň:
  • sýr ricotta
  • ořechy
  • rozmarýn nebo jiné bylinky podle chuti 
Postup:

1. Na vál nasypeme mouku, uděláme v ní jamku a do té rozklepneme vejce.  Hněteme, dokud nezískáme pružné těsto, které nelepí. Pokud nejste silný chlap, nějakého si na to pozvěte.

2. Vyválíme těsto na 1-2 mm.


3. Vykrajujeme kolečka, můžete na to použít skleničku, pokud nemáte vykrajovátko z fotek.



4. Přeložíme každé kolečko na půlku. Naplníme ořechy, sýrem, bylinkami a poté spojíme okraje půlměsíčku vidličkou. Posypeme moukou, aby se k sobě jednotlivé těstoviny nelepily.


6.Vaříme při nízké teplotě v osolené vodě cca 5 minut. Těstoviny můžete podávat například s nadrobno nakrájenou osmaženou cibulkou, olivovým olejem a posypat parmazánem.


Kdyby mi náhodou ještě nezavolali, tak vás příště zkusím přesvědčit, ať sníte strom:-)

Pokud se vám můj příspěvek líbil a byl vám užitečný, pokud máte nějaký dotaz nebo je v příspěvku něco špatně, napište mi komentář.

Chcete-li se dozvědět o nových příspěvcích jako první, dejte mi like zde.

1 komentář:

  1. Super, diky! Moc mi to pomohlo :-) I jsem se nasmala...

    OdpovědětVymazat